Køleskabstemperatur 1-5

Køleskabet er helt centralt i et køkken.

Der er næppe nogen der vil undvære et køleskab i deres køkken. Det er simpelthen et must, hvad end det er til en enkelt person eller til deling for flere.
Men, skal det være stort eller lille? indbygget eller fritstående? med eller uden frys?

Du kan finde køleskabstemperatur 1-5 her.

Find det store udvalg af køleskabe her

Hvilket køleskab, skal jeg vælge?

Der er mange forskellige slags køleskabe og det er med at finde ud af, hvilken type der passer til dit behov.

Fritstående eller integreret?

Det fritstående køleskab kan passes ind i alle køkkener og sættes præcis hvor man ønsker. Det fås i forskellige look, f.eks. skinnende metal eller børstet stål. Det kan nemt pyntes med billeder og flotte magneter.

Det integrerede køleskab er med til at give et samlet helhedsindtryk i et køkken med flere integrerede elementer. Med samme front bliver hele køkkenet ensartet og stilrent.

Hvis du leder efter køleskabstemperatur 1-5, så glem ikke at tage disse ting med i betragtning.

Stort eller småt?

Mini, kombi, eller amerikaner?

Et minikøleskab kan have sin berettigelse mange steder. F.eks. på kollegieværelset, hvor der typisk ikke er så meget plads. Det kan også være rart på kontoret, så madpakken ikke ligger og sveder i tasken og man kan have koldt vand ved hånden. Måske Har du flere etager i din bolig, og vil gerne have kolde drikke ved hånden, uden for køkkenet? Det kan også være en fordel, hvis der en overgang er sengeliggende personer eller der er medicin, der skal opbevares køligt og uden for børne-rækkevidde.

Endelig har man køle-frysskabe. Det er køleskabe, som er bygget samme med en fryser. Fryseren kan have forskellige størrelser og være mere eller mindre indbygget i køleskabet. Det er pladsbesparende til det lille køkken eller personer, der bare ikke kræver så meget plads i køleskabet.

En ting der har vundet meget frem de sidste år, er det store amerikaner køleskab. Det er køleskabets Rolex, det bliver ikke mere luksuriøst – eller større. Foruden den megen plads i både fryseskab og køleskab, er der ofte en masse ekstra features – mest typisk er en ismaskine, der kan levere isterninger og knust is.

Kapacitet og størrelse

Det er ikke kun størrelsen, der gør det! Inden for samme kategori, kan der være stor forskel på, hvor meget køleskabene faktisk kan rumme. Rumfanget af et køleskab opgøres i liter og betegnes ofte ’kapacitet’. Kapaciteten kan være forskellig for to næsten lige store køleskabe, hvis der for eksempel er mere plads i lågen i det ene, eller der er indbygget forskellige elementer, for eksempel vinkøler, i amerikanerkøleskabet.

Det er altså værd at lægge mærke til både de fysiske mål på køleskabet som højde x bredde x dybe og kapaciteten opgjort i liter, for at være sikker på, at du får et køleskab, der passer til dine behov.

De små køleskabe måler typisk 650-850mm i højden og er ca. 550mm brede og 570-620 mm dybe. Kapaciteten ligger gerne mellem 40 og 160 liter.

Et stort køleskab, ”gulv-til-loft” modellen, ligger på omkring 350 liter og måler ca. 1800mm i højden, 600mm i bredden og 650mm i dybden.

Amerikanerkøleskabene er lige så høje som et stort køleskab, men noget bredere og ofte også dybere. De måler typisk 730mm i dybden og det skal man huske at tænke over, hvis man overvejer at udskifte sit nuværende almindelige køleskab, med en amerikanermodel.